Μάσκες προστασίας: Είναι όλες το ίδιο;

Οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι: Οι μάσκες προσώπου μπορούν να προλάβουν τη μετάδοση του κορωνοϊού και να σώσουν ζωές. Μια προκαταρκτική έρευνα σε 194 χώρες βρήκε ότι στα μέρη που η μάσκα δεν προτεινόταν, είδαν μια αύξηση της τάξεως του 55% σε εβδομαδιαία βάση σε θανάτους λόγω κορωνοϊού, σε σχέση με την αύξηση 7% στις χώρες που η κουλτούρα ή οι οδηγίες υποστήριζαν τη χρήση μάσκας.

Αλλά δεν παρέχουν όλες οι μάσκες τον ίδιο βαθμό προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Δεν είναι όλες το ίδιο…

Η ιδανική μάσκα εμποδίζει τα μεγάλα αναπνευστικά σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα- τον κύριο τρόπο με την οποίο οι άνθρωποι μεταδίδουν τον κορωνοϊό σε άλλους- μαζί με μικρότερα αερομεταφερόμενα σωματίδια, που ονομάζονται αεροζόλ, που παράγονται όταν οι άνθρωποι μιλούν ή εκπνέουν.

Τους τελευταίους μήνες, οι επιστήμονες και οργανισμοί όπως οι ΠΟΥ και CDC, εξέταζαν τα πιο αποτελεσματικά υλικά μασκών για τον εμποδισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των καλύτερων ερευνών πάνω στις μάσκες, μέχρι σήμερα, με τα υλικά να κατατάσσονται από το περισσότερο στο λιγότερο προστατευτικό, όπως τα συγκέντρωσε το Business Insider. 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *